INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te
Anunțuri

12 iunie 2011 - Festivalul Turistic Naţional „DUMINICA MARE” din satul Domulgeni, raionul Floreşti

Data publicării: Vineri, 10 iunie 2011
Descarcă fişier: agenda festival domuljeni 2011.doc (2MB)

Consiliul Raional Floreşti, Primăria satului Domulgeni, raionul Floreşti, Societatea Comercială "Domulterra", Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural  „ANTREC Moldova”  Vă invită, duminică, 12 iunie 2011, începând cu orele 12.00, în satul Domulgeni, raionul Floreşti, la Ediţia II a Festivalului Turistic Naţional „DUMINICA MARE”

Cu această ocazie, Dumneavoastră, în calitate de oaspete al evenimentului, Veţi descoperi o Moldovă autentică. Duminica Mare este considerată cea mai importantă duminică din an, marcată în perioada de creştere abundentă a vegetaţiei, şi este cea mai lungă zi de duminică din an, sărbătorită în această perioadă. Gospodarii îşi înfrumuseţează gospodăria cu frunzar. Podelele se acoperă cu covoare groase de iarbă, corovatic, pelin şi alte plante mirositoare de câmp.

Oaspeţii Festivalului vor fi întâlniţi, la intrarea în localitate, la orele 12.00 şi însoţiţi de ghizi-copii pe traseul turistic al satului. Apoi vor merge în spaţiul Festivalului, în inima satului vechi, pe malul râului Răut, unde vor fi întâmpinaţi de fanfara din satul Vertiujeni.

Programul Festivalului este liber. La alegere, veţi putea admira un şirag de mini-spectacole cu genericul “Tradiţii de la Paşti până la Rusalii”, cunoaşte cum se curăţă fântânile la Domulgeni, participa la degustarea bucatelor tradiţionale (mezeluri, plăcinte, pâine de ritual, turte cu mac, caş dulce, urdă, etc.) şi prelua reţetele respective. În cadrul evenimentului vor fi deschise mai multe ateliere de creaţie şi o expoziţie mobilă din tezaurele Muzeului Naţional de Istorie şi Arheologie, Muzeului Istoriei Naturale şi Etnografie, Arhiva de Stat cu mostre colectate în satul Domulgeni şi în localităţile apropiate.

Oaspeţii de onoare ai Festivalului, Orchestra de muzica populara “Folclor”, dirijată de maestrul Petre Neamţu, vă vor bucura printr-un concert de zile mari.

Evenimentul se va desfăşura într-un cadru pitoresc din lunca Răutului, sub cerul liber. Agenda Festival.

Vă aşteptăm la Festivalul Turistic Naţional „DUMINICA MARE”!


Cu respect,

Svetlana LAZĂR, preşedintele „ANTREC Moldova”

Contacte:
tel. 069104014, e-mail antrec_ong@yahoo.com
 

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


INVITAŢIE DE PRESĂ: 6 octombrie 2015, Prima ediţie a Conferinţei Naţionale pentru Antreprenoriat Social

Data publicării: Vineri, 02 octombrie 2015, 0 comentarii
10 întreprinderi sociale şi organizaţii implicate în iniţiative sociale, peste 100 de participanţi şi invitaţi din Republica Moldova, România şi Ungaria – oficiali, lideri ai sectorului asociativ, parteneri de dezvoltare, prestatori de servicii sociale etc. – se reunesc la Chişinău, la prima Conferinţă Naţională pentru Parteneriat Social în Republica Moldova.

ANUNŢ: Concurs pentru funcţia Consultant în Dezvoltare Comunitară

Data publicării: Luni, 08 iunie 2015, 0 comentarii
Asociaţia Obştească Centrul PRO COMUNITATE anunță concurs pentru suplinirea postului de Consultant în Dezvoltare Comunitară.

Anunț: URMA ta | www.stiripozitive.eu angajează REPORTER și DESIGNER-EDITOR WEB

Data publicării: Luni, 01 septembrie 2014, 0 comentarii
URMA ta | www.stiripozitive.eu angajează REPORTER și DESIGNER-EDITOR WEB.

Tinerii pot cere instruire gratuită antreprenorială şi credite până la 300 de mii de lei | IPN

Data publicării: Sâmbătă, 16 august 2014, 0 comentarii
Tinerii din zonele rurale, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, care doresc să lanseze sau să extindă o afacere, pot participa la instruiri antreprenoriale gratuite, organizate de către Programul Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET), scrie IPN.

5 zile de IT&C la Scoala de Vara Technologies Tour: Scoala de Vara Technologies Tour – Next Gen, 2-7 septembrie 2014, Kosharitsa – Bulgaria

Data publicării: Miercuri, 06 august 2014, 0 comentarii
Vino în Școala de Vară Technologies Tour – Next Gen şi bucură-te împreună cu noi de 5 zile de networking, IT și școala-altfel!

Anunț pentru crearea unei echipe de stagiari la www.stiripozitive.eu

Data publicării: Miercuri, 28 mai 2014, 0 comentarii
Ai între 18 și 23 de ani și îți dorești experiență în jurnalism? Vrei să faci parte dintr-o iniţiativă media marca Stiripozitive.eu care promovează tinerii şi reuşitele lor? Înscrie-te ACUM ca stagiar la un program de mentorat pentru tineri jurnaliști la portalul www.stiripozitive.eu! Vino să înveți meserie, de la o echipă de profesioniști!

„Glasul Tinerilor”: „Renunțând la cumpărăturile realizate în pungile de plastic, contribuim la crearea unui mediu sănătos și curat”

Data publicării: Vineri, 23 mai 2014, 0 comentarii
Pe 25 mai 2014, la Chișinău, în incinta magazinelor „Linella”, care se află în sectoarele Buiucani (str. Onisifor Ghibu 7/2) și Ciocana (str. Ion Dumeniuc 12), se va desfășura o amplă campanie ecologică, ce constă în promovarea ideii de înlocuire a pungilor din polietilenă, cu pungi din textil. Campania „Fii ECOlogic!” este organizată de grupul de inițiativă al Băncii Mondiale „Glasul Tinerilor”, care este un grup consultativ format din 18 tineri, ce oferă posibilitatea includerii viziunilor tinerilor din țară în programele Băncii Mondiale.

Președinții Kwasniewski, Tadic și Meidani vin la Chișinău pentru a susține parcursul european al Republicii Moldova

Data publicării: Duminică, 13 aprilie 2014, 0 comentarii
Fundația Est-Europeană împreună cu partenerii săi, European Partnership for Democracy din Belgia și Club de Madrid din Spania are plăcerea să vă invite la un dialog public dintre 3 foști președinți de țară și studenții Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din Moldova.

Invitație de presă, 5 aprilie 2014 | Lansarea Campaniei „Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!”: 8 filme de promovare a sănătăţii create de adolescenţi

Data publicării: Joi, 03 aprilie 2014, 0 comentarii
O campanie cu genericul „Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!” adresată adolescenţilor va fi lansată sâmbătă, 5 aprilie 2014, la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NEOVITA” din Chişinău. Campania promovează comportamentele sigure şi protectoare pentru adolescenţi. Campana este realizată de Asociaţia „Sănătate pentru Tineri”, cu susţinerea Ministerului Sănătăţii şi Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), în cadrul proiectului „Generaţie Sănătoasă”.

Atelier video pentru adolescenți „Comunicare şi sănătate”

Data publicării: Luni, 20 ianuarie 2014, 0 comentarii
În atenţia adolescenților şi tinerilor din Republica Moldova: Centrul Media pentru Tineri şi Asociaţia obșteasca „Sănătate pentru Tineri” anunţă Atelierul video pentru adolescenți „Comunicare şi sănătate”.

Rezultatele 1 - 10 din 105Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Brațele  Mamei Autograf scris cu pix biodegradabil
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready