INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te
Istorii de succes
Silvia Busuioc – actriţă în oraşul modei
Publicat de Tineri.md la Miercuri, 27 iulie 2011
Silvia Busuioc este o tânără de 21 de ani, care a reuşit să-şi realizeze visul de a deveni actriţă. E stabilită în oraşul modei, la Milano. Face modelling, jurnalism de investigaţie şi tv şi îşi doreşte să realizeze proiecte culturale între Italia şi Moldova.

Silvia Busuioc este o tânără de 21 de ani, care a reuşit să-şi realizeze visul de a deveni actriţă. E stabilită în oraşul modei, la Milano. Face modelling, jurnalism de investigaţie şi tv şi îşi doreşte să realizeze proiecte culturale între Italia şi Moldova.Silvia Busuioc este o tânără de 21 de ani, care a reuşit să-şi realizeze visul de a deveni actriţă. E stabilită în oraşul modei, la Milano. Face modelling, jurnalism de investigaţie şi tv şi îşi doreşte să realizeze proiecte culturale între Italia şi Moldova, scrie Revista Pentru Ea.

A plecat acum 4 ani în Italia pentru a obţine o diplomă dintr-o ţară europeană, crezând că va reveni în Moldova. Însă, viaţa a luat o întorsătură plăcută, iar Silvia a reuşit să devină actriţă în oraşul modei.
Drumul ei a început la 18 ani, când a plecat din Chişinău. Primul curs de actorie în Italia a durat 6 luni, înainte de a fi admisă la universitate. Îşi aminteşte cum, încetul cu încetul, a început să-şi adâncească experienţele artistice, căutând diverse companii teatrale. Acum este absolventa Facultăţii de Ştiinţele Comunicării în Teatru şi Spectacol şi lucrează într-o companie teatrală din Milano.

Actriţă în oraşul modei

Totul a început când, în prima lună a acestui an, l-a cunoscut pe regizorul cu care lucrează acum.
„La o lună după ce ne-am cunoscut, m-a sunat şi a venit cu propunerea de a trece un casting ca să vadă cum recit. Atunci am fost acceptată şi colaborăm în continuare", spune Silvia.

În cele 6 luni de când lucrează, a reuşit să mergă într-un turneu în România, iar în luna iulie trebuia să participe la un festival internaţional în Canada.

„Am lucrat mult pentru acest turneu internaţional. Erau două spectacole, cu unul din ele am fost deja în turneu în România - Bucureşti, Timişoara şi Târgovişte. Aveam două roluri principale în spectacolul „Animelia",care este despre traficul de fiinţe umane, violenţa fizică şi psihologică împotriva femeilor", spune Silvia. „Personajul meu este o fată de 18 ani pe nume Lilia, care face tot posibilul ca să nu se prostitueze. Visul ei e să devină stilistă, însă până la urmă este ucisă de traficantul în apartamentul căruia locuieşte", adaugă ea.

N-a plecat în turneul de o lună în Canada deoarece este cetăţean al Republicii Moldova. „Ştiam, împreună cu directorul grupului, că aveam nevoie de viză pentru Canada, pentru că sunt cetăţean al Republicii Moldova. Ne-am informat ce acte trebuiesc, am depus cererea pentru viză la Ambasada Canadei la Roma cu o lună înainte de turneu. Am aşteptat o lună, cu 3-4 zile înaintea plecării am mers la Roma pentru că nu primisem nici un răspuns", afirmă Silvia.

„Atunci am decis să solicităm ajutorul persoanelor care sunt mai în putere, spre exemplu, Ambasadorul Italiei în România, care a finanţat turneul precedent. Astfel, puteau garanta că eu sunt acriţă şi n-am să rămân în Canada, ci am să revin în Italia, pentru că toate proiectele mele artistice sunt în aici. Din păcate, această încercare a eşuat", ne destăinuie Silvia Busuioc.

Modelling-ul - şansa de a se remarca

Realizează spoturi publicitare în calitate de model şi actriţă, oferă servicii foto şi a defilat pe podium de câteva ori. A participat la mai mult de zece concursuri de frumuseţe, la care a şi câştigat. Recunoaşte că, datorită participării la aceste concursuri, a reuşit să devină remarcată.

„Astfel, am înţeles că pot să lucrez ca model, iar în timpul liber încerc să combin studiul cu lucrul", spune Silvia. Îşi aminteşte cel mai tragic moment pe care l-a trăit în experieţa sa în modelling. Fusese acceptată de o agenţie mare de modă, dar i-au spus că trebuie să slăbescă şi începuse să nu mănânce, alergând de dimineaţa până seara la castiguri. „Toată ziua aveam întâlniri cu diferiţi stilişti, case de modă, fotografi. Din 10 întâlniri trebuia cel puţin cineva să mă aleagă, altfel, era grav", spune Silvia.

Pe parcurs, a înţeles că actoria îi oferă mult mai multă satisfacţie pentru că îi ajută să-şi expună diferite părţi ale personalităţii. „Eu cred că în fiecare dintre noi trăiesc mai multe personaje pe care le putem realiza în diferite roluri". Nu s-a lăsat de modă definitiv. Este chemată pentru fotografii comerciale, care sunt utilizate la campanii de publicitate pentru parfumuri, cosmetică, haine. „Actoria o fac din plăcere, iar modelling-ul şi publicitatea pentru că am propuneri şi câştig bine din asta", afirmă Silvia.

Proiecte culturale între Italia şi Moldova

Îşi doreşte să nu lucreze doar în Italia. Vrea să realizeze proiecte culturale între Italia şi Moldova. „Ar fi ideal să deschid o Asociaţie culturală la Chişinău, unde am putea colabora cu actorii, pictorii, compozitori italieni, care ar putea să vină în Moldova să predea tinerilor noştri şi tinerii noştri să plece în Italia. Îmi doresc aceasta pentru că Moldova are mulţi tineri talentaţi, dar care n-au posibilităţi de afirmare. Din propria experienţă pot să spun că Italia mi-a oferit şansa să-mi continui calea artistică mult visată", afirmă Silvia.

„Pe raft stă un nou proiect, e ideea mea şi a regizorului de a realiza un film documentar despre Modova. Ar fi interesant să expunem în film tradiţiile unei ţări mici şi necunscute, evident cu o istorie la bază. Dar la asta trebuie să mai lucrăm şi să scriem scenariul", ne destăinuie ea.

„Italia e o ţară care mi-a dat foarte mult la nivel artistic, e o ţară unde mergi pe stradă şi inspiri artă, pentru că are o istorie extraordinară. Artiştii aici sunt mult mai apreciaţi decât cei din Republica Moldova, de accea îmi văd viitorul în Italia, dar colaborând cu artiştii din Moldova", încheie Silvia.

sursa: pentruea.md

autor: Victoria Ungureanu

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Alte articole
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 10 decembrie 2014, 0 comentarii
Sâmbăta de 6 decembrie a fost petrecută într-un mod frumos de fetele echipei LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy. Într-o atmosferă prietenoasă şi sinceră, participantele s-au inspirat din povestea de viaţă a jurnalistei Rodica Ciorănică.
Publicat de Vasile Maxim la Luni, 23 iunie 2014, 0 comentarii
Adevărata generozitate către viitor rezidă în ai da o șansă în prezent, spunea Celebrul Albert Camus. Vineri, 20 Iunie, pentru doisprezece tineri, ,,șansa viitorului”, s-a numit proiectul implimentat de ,,URMA ta”, ,,Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Duminică, 12 ianuarie 2014, 0 comentarii
Am cunoscut-o pe Elena la un seminar dedicat jurnalismului civic. M-a impresionat curajul ei şi voinţa de a se implica la acest seminar. Faptul că se deplasează cu un căruţ, nu o deosebeşte cu nimic de semenii ei. Din contra, este o fire activă, implicată la AO “Motivaţie” . Recent, numele ei a apărut în rândul altor tineri activi din ţara noastră, care au demonstrat că succesul nu cunoaşte limite şi bariere. Despre activităţile în care este implicată dar şi despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din RM, am discutat cu Elena în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 0 comentarii
Olga Cârnaț este absolventă a Facultății de Drept, USM. Din păcate însă, ea nu poate să își exercite profesia de jurist din motiv că multe instanțe nu oferă condiții de acces ale persoanelor cu dizabilități în incinta lor. Olga, fiind dependentă de căruțul cu rotile, spune că anume acesta și este motivul pentru care nu poate să profeseze. Dar, în ciuda acestor obstacole, tânăra crează tablouri și bijuterii hand made, lucrările sale fiind expuse în multe țări din Occident.
Publicat de Mihaela Josan la Duminică, 29 septembrie 2013, 0 comentarii
Pe Doina Crăciun o tânără de 19 ani din comuna Budeşti, studentă la USM Facultatea de Istorie şi Filosofie am cunoscut-o la Asociaţia ‘’Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’. O fire ambiţioasă, puternică, dornică de a cunoaşte multe lucruri noi şi interesante Doina este o studentă şi o voluntară de nota zece.
Publicat de Dogotari Tudor la Vineri, 13 septembrie 2013, 0 comentarii
afacere cu ovine
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 14 august 2013, 0 comentarii
Natalia Munteanu este o tânără activă, atât în lumea virtuală dar şi în cea reală. Este bloggeriţă, participă la diverse evenimente destinate celor cu pagini personale şi nu doar. Dar, ca un tânăr activ ce se respectă, ea face şi voluntariat pentru că e conştientă de beneficiile acestuia. Care sunt ele, aflaţi în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Marţi, 13 august 2013, 0 comentarii
Ana Îndoitu este o domnişoară din Anenii Noi pe care am cunoscut-o de la diferite activităţi dedicate tinerilor. O fire energică şi ambiţioasă, ea a reuşit să realizeze o mulţime de lucruri frumoase dedicate semenilor ei, atât din ţară cât şi în afara ei. În materialul de mai jos, o să aflaţi despre ce credea ea că înseamnă a fi tânăr activ, cum e să faci voluntariat la tine acasă dar şi în alte ţări, de ce tinerii trebuie să se implice mai activ în viaţa comunitară dar şi alte lucruri interesante, demne de a fi exemplu pentru toţi cei care vor să facă o schimbare în viaţa lor!

Articole 1 - 10 din 55Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Iarna colectare de bani din vînzarea lucrărilor
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready